De oorsprong van ProosTT ligt bij de PTT Harmonie: op 10-11-1990 hadden zij een donateurconcert waarbij een aantal leden een act deden als Egerländer musikanten. Dit was te leuk om het bij een eenmalig optreden te laten. Op 17-6-1991 is besloten in de garage van Gijs Kortekaas om samen met nog een aantal muzikanten de Pittoreske Tiroler Treffpunkt Muzikanten (= PTT-leden) te vormen.
Gijs heeft toen de naam ProosTT bedacht: PTT Roosendaal.

Elk jaar houden we ook voor alle leden en hun familie (als compensatie voor het gemis van hun familie tijdens repetitie's en optredens) een familiedag: Deze varieerden van oud Hollandse gezelschapsfeesten in het bos tot een treinreis naar Gent in België, van uitgezette fiets- en wandeltochten tot barbecues al dan niet bij iemand thuis.

De kleding ging van een grijze broek met wit overhemd, via de in 1994 zelfgemaakte vestjes met wit overhemd en spijkerbroek (later een gewone blauwe broek), naar de in 2006 aangeschafte kleurige bloezen (per instrumentensectie hetzelfde maar ondertussen terug verdwenen) met zwarte broek. De feestkleding is zwart - wit

Door de jaren heen hebben enkele verschuivingen plaatsgevonden en is er een wisseling van enkele leden geweest, maar er is altijd een stabiele kern van een twaalftal leden. Er wordt elke week stevig gerepeteerd met de muzikanten die een keer extra in de week willen blazen.
Bezoek ons ook op:
Google
Geschiedenis